Főoldal Magunkról Tenyészetünk Madarakról Cikkek Szolgáltatásaink Tartási tanácsok Képgaléria Elérhetőség Linkajánló
Madárparkunk házirendje (Frissítve: 2019. augusztus 31.)

- az állatok simogatása, etetése, csak a szakvezető engedélye után történhet, ellenkező esetben minden állatok által okozott kárért, sérülésért a szabályokat be nem tartó a felelős.

- kutyát és más, a madarak megzavarását előidézhető háziállatot parkba behozni tilos, elhelyezésükre a zárt személygépkocsi-parkoló mellett van lehetőség pórázon, vagy a tulajdonos őrzése mellett.

- a park területén elsősorban hobbiállat tenyésztés és ennek bemutató ismeretterjesztése folyik, így étkezésre, egyéb szabadidős programok bonyolítására, csak előzetes egyeztetés után van lehetőség, a belső tenyésztelepen kívüli parkrészeken.

- hulladék elhelyezésre a célra elhelyezett hulladékgyűjtő edényben van lehetőség,

- látogatóinkat kérjük, hogy a park területén talált színes, díszes tollakat, csak engedélyezést követően, egyéb tárgyakat, eszközöket ne vigyenek magukkal.
(frappánsabb megfogalmazásban: „a lábad nyomát hagyd itt és az emlékeidet vidd magaddal”)

- az esetlegesen okozott károkért, mint kertrombolás, állatok bántalmazása, illegális etetésből származó megbetegedésük, elhalálozásuk, az elkövető, illetve az érte felelős kísérő tartozik teljes anyagi kártérítési felelősséggel. Az állatkínzásnak minősülő cselekmények hatósági eljárás során szankcionálandók!

- szülők, kísérők fokozottan figyeljenek, hogy a gyermekek kiabálással, rohangálással ne zavarják a madarakat, ne kergessék a kertben esetlegesen szabadon lévő állatokat, a rácsok, dróthálók ütögetése, rázása nemcsak balesetveszélyes, de TILOS (különös tekintettel a tavaszi költési idényre) és eltanácsolást vonhat maga után. Kérjük, a szülők szóljanak rá az állatokat dobáló, növényeket taposó tördelő gyermekükre, ne nekünk kelljen ezt megtenni.

- a parkban folyamatosan zajlanak kisebb átalakítások, építkezések, kérjük a kísérőket, az ilyen területen fokozottan figyeljenek a gyerekekre, az építési területre ne lépjenek nehogy baleset történjen.

- baleset megelőzése céljából a burkolattal kijelölt útvonalakat használják! Egyúttal ezzel elkerülhetők a park növenyeinek véletlenszerű eltaposásai is, amivel sajnos számtalan esetben találkoztunk.

Minden kedves látogatónknak kellemes időtöltést kívánunk. Bízunk benne, hogy megtisztel figyelmével, és ezeket a könnyen betartható szabályokat szem előtt tartva tesz látogatást Parkunkban, majd sok szép élménnyel gazdagodva távozik.

                 
  Megértésüket köszönjük