Főoldal Magunkról Tenyészetünk Madarakról Cikkek Szolgáltatásaink Tartási tanácsok Képgaléria Elérhetőség Linkajánló
Eladó pávák:
(frissítve: 2018. május 18.)

Tarka, vadszínű/fehér szárnyú színhordozó, éjfél és fehér indiai páva, valamint fajtiszta jávai zöld páva növendékek előjegyezhetők.
Egy barátunk Ópusztaszeren kínál 2017-es fehér pávákat, érdeklődésre email-ben, telefonon megadjuk elérhetőségét.


Madárparkunkban az indiai kék páva fehér, tarka, opál, lila(viola), éjfél(midnight), vadszínű és feketeszárnyú színmutációi, valamint jávai zöldpáva(Pavo muticus muticus) található.


Egy érdekes információ - a feketeszárnyú páva, Alfred Brehm leírásait, valamint angol szakirodalmi adatokat alapul véve, (az interneten leginkább csak annyit lehet róla olvasni, hogy Angliában az 1820-as években "spontán mutációval" jött létre, régi, angol nyelvű leírások közt van, amelyik külön fajként jelöli) Jáván, a zöldpávával való kereszteződéssel létrejött színmutáció.
Kakasa nem olyan hangos, mint a vadalak, amitől fekete alapon zöld-kék mintázatú (a zöld pávával megegyező) szárnya különbözteti meg, így lakóövezetben kevésbé zavaró a hangja.
A feketeszárnyú növendékek fehér alapon szürke-barna színezetűek, a kifejlett tyúk fehér alapszíne megmarad, kissé még világosodik, nyaka nem zöld, hanem kávébarna, vagyis színében jelentősen eltér a vadalaktól.
A feketeszárnyú páva kulcsfontosságú szerepet kapott az új színváltozatok kitenyésztésében.