A Balatoni Madárkert 2018 márciusban nyitott ki az érdeklődők előtt. Látogatható nyári idényben délelőtt 9 és délután 18 óra , téli szezonban 9.00-16.00 óra között. Ünnepnapokon is nyitva! Kedd szünnap, kivéve, ha ünnepnapra esik. Október 1- től - 29-ig hétköznapon délutánonként bejelentkezés szükséges. November 2-től február 15-ig csak bejelentkezéssel! A zákányszéki Madárkert 2017 novemberben felszámolásra került, kérjük azon a címen már ne keressék a parkot!


A Magyarországon elsőként megnyitott díszmadárgyűjtemény 2018 márciustól, Balatonföldvártól 5km-re, Kerekiben, gyönyörű természeti környezetben lévő új, több, mint egy hektáron kiépített telephelyén látogatható.

A madárpark megtekintése ideális családi és csoportos program, különösen szakvezetés mellett.
Parkunk elsősorban a madarak világának sokszínűségét mutatja be, nem állatsimogató és nem cirkusz. Vannak simogatható, etethető állataink, a legtöbb vendég beszélő papagájokat is hallhat, de elsődleges a tartási körülmények és az egyedülálló fajválaszték felvonultatása, miközben információkat adunk a díszmadárként tartott fajok tartásának, tenyésztésének műhelytitkaiból is.
A tenyésztelep állatainak szaporulata megvásárolható.
A pénztár épületénél kézműves tollékszerekből, emléktárgyakból lehet válogatni.
2018-ban a nagycsaládosok számára nagyon kedvező belépőjegy árakat dolgoztunk ki!
2019-től egyik újdonság a pedagógusjegy bevezetése!
2020-tól telephelybővítés, a felső telkeken rönkhintás, szaletlis pihenőpark, felső parkoló kialakítás kilátóval, szőlő és borospince megnyitás a vendégek számára.
2021-ben egzótaházat építettünk, ahol már épületen belül is megtekinthető több tucat madárfaj.
2022-ben trópusházzal és az alsó zárt parkolóban büfével bővülnek a park szolgáltatásai.

2017


2020


2021


2017 novemberben a tenyésztelep Zákányszéken felszámolásra került. Emlékképek:

Tel.: 30/8 666 444 (csak hívószám elküldés mellett hívható).
E.mail:
madarkert@madarkert.hu

<title>Madárkert</title>
(frissítve: 2022 január 8)